House CCB / Ralph Germann architectes

first_img Projects CopyHouses, Renovation•Switzerland House CCB / Ralph Germann architectes Switzerland “COPY” House CCB / Ralph Germann architectesSave this projectSaveHouse CCB / Ralph Germann architectes “COPY” Builder: Area:  180 m² Year Completion year of this architecture project CopyAbout this officeRalph Germann architectesOfficeFollowProductsWoodStone#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentRenovationOn FacebookSwitzerlandPublished on May 23, 2021Cite: “House CCB / Ralph Germann architectes” 23 May 2021. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodGRP Siding Façade SystemGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisMill Finished Copper: Nordic StandardMetallicsHAVER & BOECKERArchitectural Wire Mesh – MULTI-BARRETTE 8130Enclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsSealantsEffisusGutter Repair – TiteGutter3Aluminium CompositesSculptformAluminium Click-on BattensTiles / Mosaic / GresiteMargresPorcelain Tiles – Linea PrestigeMetallicsRHEINZINKZinc Roof Systems – Click Roll CapsTiles / Mosaic / GresiteTerrealTerracotta Cladding TileDoorsECLISSESliding Pocket Door – ECLISSE UnilateralWindowsJoskoWindows and Sliding Doors – ONE SeriesMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?瑞士CCB住宅,展现透光特质 / Ralph Germann architectes是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/961946/house-ccb-ralph-germann-architectes Clipboard Houses ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/961946/house-ccb-ralph-germann-architectes Clipboard 2020 Photographs Architecture:Ralph Germann Interior Design:Ralph Germann Furniture Design:Ralph Germann Lighting Design:Ralph Germann Country:SwitzerlandMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Lionel HenriodRecommended ProductsDoorsECLISSESliding Pocket Door – ECLISSE LuceWindowsKalwall®Facades – Window ReplacementsDoorsSolarluxBi-Folding Doors – EcolineWoodEGGERLaminatesText description provided by the architects. In the Swiss Alps, architect Ralph Germann turns a traditional barn into a luminous residence. Behind the monumental stone walls that have remained intact, he envisions a bright interior bathed in natural light.Save this picture!© Lionel HenriodSave this picture!Plan – Ground floorSave this picture!© Lionel HenriodAt first, the massive 1854 building impresses. It bears the marks of time: four generations have seen it evolved from hay barn to stable, and then to wine storage. In 1950, a wooden extension is added to the family property. As a new chapter opens, the owner and architect agree: the impressive stone facade has to be preserved.Save this picture!© Lionel HenriodSave this picture!© Lionel HenriodHighlighting the mineral character of the original construction, Ralph Germann plays with volumes, giving them a new perspective. In this stunning stone shell, he carefully places a wooden and glass cube and turns it into a contemporary living space. The breathtaking view on the freshly brushed timber frame confers to the interior a timeless atmosphere.Save this picture!© Lionel HenriodFrom the entrance hall, a concrete staircase leads to the upper floor, with direct access to the main room and the terrace. In perfect balance between the two eras, the minimalist allure of the new construction enhances the raw aspect of the old building. Giving a new life to the place and the material, the architect uses the wooden boards of the old barn to design bespoke furniture for the kitchen and the bedroom. In one of the bookshelves, a movable panel unveils an opening between the living room and the bathroom to enjoy a relaxing bath with a view of the fireplace.Save this picture!© Lionel HenriodThroughout the day and the year, natural light shapes the space according to the rhythm of nature. In addition to the original narrow windows of the barn, four loopholes are pierced in the roof in order to bring zenithal light in. The subtle light is thought down to the smallest detail. Even the setting sun is beautifully filtered by a carved shutter. “There is something musical. The light punctuates the space, vibrates in crescendo.”, appreciates the owner.Save this picture!© Lionel HenriodProject gallerySee allShow less13 House Projects Enhanced by Landscape DesignArticlesThe Second Studio Podcast: Interview with Toshiko MoriArticles Share Manufacturers: Flexform, Catellani & Smith, Le Corbusier, Silvia Rohrmoser Save this picture!© Lionel Henriod+ 21Curated by Paula Pintos Share Photographs:  Lionel Henriod Manufacturers Brands with products used in this architecture project ArchDaily Year:  Architects: Ralph Germann architectes Area Area of this architecture project Franco Meraglia salast_img read more