Manchester Building / rar.studio

first_imgSave this picture!© Francisco Nogueira+ 49Curated by Matheus Pereira Share CopyApartments, Renovation, Apartment Interiors•Lisbon, Portugal Photographs:  Francisco Nogueira Manchester Building / rar.studio Year:  Projects Lead Architect: ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/950989/manchester-building-rita-aguiar-rodrigues Clipboard Manchester Building / rar.studioSave this projectSaveManchester Building / rar.studio 2020 Photographs Area:  1100 m² Year Completion year of this architecture project center_img Architects: rar.studio Area Area of this architecture project “COPY” Apartments ArchDaily Rita Aguiar Rodrigues “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/950989/manchester-building-rita-aguiar-rodrigues Clipboard Project Leader:Inês Chambel Borges, Mariana SimõesCollaborators:Francisco Costa, Marta Morais Miranda, Samuele D’Eramo, Tali LibermanEngineering:CPX – Consultoria e ProjectosContractor:RVI – Recuperação e Valorização de Imóveis, Lda.City:LisbonCountry:PortugalMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Francisco NogueiraRecommended ProductsWoodTechnowoodPergola SystemsWoodHESS TIMBERTimber – GLT HybridWindowsOTTOSTUMM | MOGSWindow Systems – BronzoFinestra B40WoodAccoyaAccoya® Cladding, Siding & FacadesText description provided by the architects. This 20th-century building is located in the Lisbon neighbourhood of Anjos. It had been in a state of imminent ruin, although 3 of its 10 apartments were inhabited. The rehabilitation operation was structural and transversal – with the necessary reinforcements from a structural point of view, all kinds of new infrastructures, and systems to improve the energy performance and comfort of the apartments.Save this picture!© Francisco NogueiraSave this picture!Ground floor planSave this picture!© Francisco NogueiraThe main façade and the stairwell were restored, with a redesign of the entrance hall, the circulation areas in the basement floor and the patio, and the roof was reconstructed. An elevator was installed towards the rear of the building, the metallic structure of the balconies was extended leading to an increase of the private outdoor area, a new entrance to the apartments, and access to the patio. All the apartments underwent the same spatial alterations, despite having been personalised according to the wishes of each of their new owners.Save this picture!© Francisco NogueiraSave this picture!Section DDSave this picture!© Francisco NogueiraAlthough this is clearly and unmistakably a rehabilitation, the dimensions of the restoration, but also the idea of reconstitution – of certain constructive and decorative elements, and of a particular type of architecture – are recognisable, in an intermingling of the new and old that is not always distinguishable.Save this picture!© Francisco NogueiraSave this picture!Third floor planSave this picture!© Francisco NogueiraProject gallerySee allShow lessBraunstein Taphouse / ADEPTSelected ProjectsSHIROIYA Hotel / Sou Fujimoto ArchitectsSelected ProjectsProject locationAddress:Lisbon, PortugalLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Share Portugal CopyAbout this officerar.studioOfficeFollowProductsStoneConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousingApartmentsRefurbishmentRenovationInterior DesignResidential InteriorsApartment InteriorsLisbonPortugalPublished on November 10, 2020Cite: “Manchester Building / rar.studio” [Edifício Manchester / rar.studio] 10 Nov 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – LogisVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ StonePartitionsSkyfoldWhere to Increase Flexibility in SchoolsTiles / Mosaic / GresiteCupa PizarrasVentilated Facade – CUPACLAD UprightGlassLAMILUXGlass Roof PR60ConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMSkylightsVELUX CommercialAtrium Longlight Skylights in ExperimentariumMetal PanelsLorin IndustriesAnodized Aluminum – Copper FinishesStonesFranken-SchotterWall Covering & CladdingWindowsRabel Aluminium SystemsMinimal Casement Windows – Rabel 8400 Slim Super Thermal PlusSwingsStudio StirlingHanging Chair – BasketWallcovering / CladdingArrigoni WoodsWood Cladding – AcousticMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?葡萄牙‘曼彻斯特’大楼 / rar.studio是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more