Fish Creek House / Edition Office

first_img Trease Architects: Edition Office Area Area of this architecture project CopyAbout this officeEdition OfficeOfficeFollowProductsWoodBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesMoundsvilleFish CreekAustraliaPublished on August 21, 2017Cite: “Fish Creek House / Edition Office” 21 Aug 2017. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogWoodTechnowoodPergola SystemsWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialCommunications2NIntercom – 2N® IP BaseSkylightsLAMILUXGlass Skylight FE Pyramid/HippedConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMWood Boards / HPL PanelsBruagWall Cladding – MDF Perforated PanelsStonesMikado QuartzQuartz Slab – ClassiqueFloorsFranken-SchotterFlooring Panels – Dietfurt LimestoneWindowspanoramah!®ah! CornerFittingsSaliceStorage Accessories – Excessories, Pull- outArmchairs / Couches / Futons / PoufsEmuSeating System – TamiMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?飞毯屋 Fish Creek House / Edition Office是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Australia Year:  Save this picture!© Ben Hosking+ 33 Share ArchDaily Sustainability: CopyHouses•Fish Creek, Australia Houses Consulting Structural Engineer: Projects Photographs Photographs:  Ben Hosking Manufacturers Brands with products used in this architecture project Lead Architects: Fish Creek House / Edition Office 2016 Builders: Manufacturers: Feltex, Great Dane, Capral, Precise Timber Innovations “COPY” Aaron Roberts, Kim Bridgland ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/877951/fish-creek-house-edition-office Clipboard Deery City:Fish CreekCountry:AustraliaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Ben HoskingText description provided by the architects. The house sits firmly along a winding ridgeline on the outskirts of the small township of Fish Creek. The home surrounds itself in a highly textured brickwork wall in response to its exposed position to strong local winds and a nearby country road. This long wall wraps the three nested, black timber pavilions of the house like a rough and coarse blanket and offers them shelter while they sit upon the lower wall edge and gaze out upon the undulating and extraordinary coastline of Wilsons Promontory. The three pavilions are pulled out from each other and from the northern edge of the rough brick wall to allow sunlight to slide deep into a series of sheltered and planted courtyards that offer immediate garden and deck relationships to the interior spaces. These interiors provide a warm and robust palette of timber-lined walls, black-pigmented concrete floors and black form-ply ceilings.Save this picture!© Ben HoskingIn responding to an Australian landscape condition we see it as vital that a conversation or an emotional dialogue emerge between house, landscape and the occupier. In this regard, the house has been intentionally designed to appear as both thoroughly dissonant to its site, and at once entirely and deeply sympathetic to it. This relationship of apparent friction between the house and its site allows for a gap to emerge between the known and unknown characteristics of that place. Establishing an initial contrast of high solidity with the landscape, the house appears first as monument, and as foreign to its surroundings. Upon closer inspection however the robustly solid yet soft and textured walls of the home anchor the building to the site in a manner far stronger than their mass alone; it’s earthen qualities more attuned to the considered grace and deep humility of both the surrounding landscape and local community and which has become one of it’s key defining characteristics.Save this picture!© Ben HoskingSave this picture!PlanSave this picture!© Ben HoskingSustainabilityThe house is built upon a black pigmented, burnished concrete slab, which incorporates a fly-ash & waste slag blend. This slab is hydronically heated via the kitchen wood-fired oven/stove, which also boosts the home’s solar hot-water system. In a response to the conditions of the site, the house is oriented along a north-west axis, however it is given strong protection from the western sun and then pulled apart into three independent pavilions, sliced to allow for a direct northern exposure to all living spaces and to passively heat the concrete slab floor. The course masonry wall protects the house from the harsh winds of the region and yet allows for deep and effective cross flow ventilation. A large sliding screen, designed with just the right porosity to fragment the heavy winds of the area gives additional protection to the large northern courtyard when required. 60,000L of rainwater is caught and stored on site to supply the house. All waste is treated on-site with a worm farm composting treatment system. Materials are specified as Low VOC, and the bricks are recycled. A 7kw solar PV system is incorporated into the roof of the shed to supply the house with on-site power.Save this picture!© Ben HoskingSave this picture!© Ben HoskingProject gallerySee allShow lessApartment Building La Juliana / ipiña+nieto architectsSelected ProjectsPatrick Vale Draws Stunning Panoramic View of San Francisco in New MuralVideos Share House, Energy Assessment “COPY” Area:  294 m² Year Completion year of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/877951/fish-creek-house-edition-office Clipboard Fish Creek House / Edition OfficeSave this projectSaveFish Creek House / Edition Officelast_img read more