D&P Residence / Atelier Paralelo

first_img 2013 Year:  Save this picture!© Joana França+ 35 Share Photographs:  Joana FrançaLandscape:Verdesign paisagismoLighting:Atelier Paralelo Arquitetura e Construções LTDAStructure:Engº Igor VillasConstruction:Atelier Paralelo Arquitetura e Construções LTDAForeman:Elói NogueiraSite Area:1575 m²Suppliers:Vidros temperados – vidraçaria São Geraldo Cobogós – Pré-moldados Brasil; Impermeabilização cobertura – DF impermeabilizações; Marmoraria – Arte Mármores e Granitos; Forros – Geraldo Gessos e molduras; Luminárias – Líder iluminação; Pisos – Fábio – Pisos em Granitina; Pintura – Fernando – Serviços de Pintura; Calhas e rufos – Solmério Campos Lima; Serralheria – Claudionor Fernando do CoutoAuthor:Thiago de AndradeCollaborators:Arquiteto Andrea Denza, Arquiteta Larissa Lessa, estagiárias Alice Menezes e Natália CostaCity:BrasíliaCountry:BrazilMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Joana FrançaRecommended ProductsWindowsOTTOSTUMM | MOGSWindow Systems – BronzoFinestra B40Residential ApplicationsULMA Architectural SolutionsAir Facade Panels in Fonsanta RestaurationDoorsC.R. LaurenceCRL-U.S. Aluminum Entice Series Entrance SystemWindowsLibartVertical Retracting Doors & Windows”(…) One of the most distressing aspects of our time is the total destruction of people’s consciousness of everything that is connected to a conscious perception of the beautiful.” Andrei TarkowskiSave this picture!© Joana FrançaFor this young couple’s residence, the desire for a subtle confrontation with the site was the most expensive and chased aspect. This confrontation occurs in both directions, not only in one direction, but parallel to the lot, due to the diagonal slope of the topography. Thus arises the figure of a regulating square, which expanding to the perpendicular line at the front of the lot, arrives at an axis at the diagonal of the contours, slowly loosening the house from the ground, setting the intimate area on the ground floor and creating columns on the lower floor.Save this picture!© Joana FrançaThe difficult context of the sensitive landscape, appropriate for its occupation, was articulated from that virtual square that orients the home for the best sunlight and views, seeking to not set walls, but without different uses, scales of different spaces.Save this picture!Plan – GroundWe invert the logic of the sequence of succession of functions: social hall, living room, dining room, balcony, entertainment area; for an arrival on the axis that leads to the core of the house, the kitchen, in front of the balcony, the dining room to the right and the office to the left, integrating the collective life of the house as had been suggested by the owner, where he could see and be seen from the leisure and social areas.Save this picture!© Joana FrançaThus, the meaning is clear to the visitor and the everyday user, the house is open.Save this picture!© Joana FrançaStarting from the clients’ intelligent and open assumptions, we made an intimate area insinuated by changing high ceilings in almost every room and a rip that allows natural lighting and cross ventilation. This oblique tear articulates different functions that require natural lighting and ventilation, which is opposed to the necessary privacy and light control in bedrooms. Thus, it lights the couple’s closet, lights and ventilates the daughter’s suite and the office. Follows and passes through the covered balcony, and is the limit of the living room illuminating the dining room.Save this picture!© Joana FrançaIn this zigzag that turns the body of the house, we articulate a wooden deck that makes the transition from social functions to the leisure area, the ground, at the ground level, is now cut, now buried, working with embankments that end up in a swimming pool not yet built and then the small forest on an intermittent stream. It makes the boundary between the built and the natural assertive, with stone and concrete. So, standing on the ground, the subject can discern and contemplate the forest, or the grassland.Save this picture!© Joana FrançaTherefore, in these moments of intimacy, in the successive descents into the ground, and in the horizontal landscape and the vast plateau, in the small mountain front, the subject makes his spaces, deciding which scale to seek according to the mood.Save this picture!SectionsProject gallerySee allShow lessPies Descalzos School / Giancarlo MazzantiSelected ProjectsFoster + Romero Alliance Wins Competition to Design the Mexico City Airport ExpansionArchitecture News Share “COPY” Brazil ArchDaily Houses D&P Residence / Atelier ParaleloSave this projectSaveD&P Residence / Atelier Paralelo Photographscenter_img Architects: Atelier Paralelo Year Completion year of this architecture project Projects D&P Residence / Atelier Paralelo ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/542608/d-and-p-residence-atelier-paralelo Clipboard CopyHouses•Brasília, Brazil ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/542608/d-and-p-residence-atelier-paralelo Clipboard CopyAbout this officeAtelier ParaleloOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesBrasíliaJoana FrançaBrazilPublished on September 04, 2014Cite: “D&P Residence / Atelier Paralelo” [Residência D&P / Atelier Paralelo] 04 Sep 2014. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodSiding Façade SystemPlasticsMitrexSolar SidingMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BronzeArmchairsAndreu WorldGrand Raglan – Lounge ChairSinksBradley Corporation USASinks – Frequency® FL-SeriesPlantingSikaGreen RoofsStonesCosentinoSilestone Surfaces – Ethereal CollectionMetal PanelsLongboard®Aluminum Battens – Link & Lock – 8″Panels / Prefabricated AssembliesFranken-SchotterFacade Panels – Dietfurt LimestoneWindowsRabel Aluminium SystemsMinimal Casement Windows – Rabel 8400 Slim Super Thermal PlusWoodGustafsWood Cladding in St. Erik Eye HospitalLightsKKDCLighting – Groove FLEXMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream “COPY”last_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>